
Gestoomde rijst met zalm
Hét viral Tiktok recept van Emily Mariko met een AFL touch
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 1 persoon
- 10
- Mild
Al maanden is dit recept overal te zien op sociale media. Left-over rijst en zalm die worden omgetoverd tot een heerlijke maaltijd uit de magnetron. Heb je geen magnetron in huis, maar wil je toch genieten van dit heerlijke recept? No worries! Je kunt dit recept namelijk ook heel goed klaarmaken in een stoommandje!

Ingrediënten
- 50 g Jasmijnrijst Gold (Pandanrijst)
- 1 eetlepel Sriracha Chilisaus
- 1 eetlepel Donkere Sojasaus Premium
- 1 eetlepel Wasabi Furikake 80 g
gebakken left-over zalm
1 avocado
een zacht gekookt eitje
Bereidingswijze voor Gestoomde rijst met zalm
- Breng een pan met water aan de kook.
- Zodra het water kookt zet je het stoommandje op de pan en legt er een vel bakpapier in.
- Schep de overgebleven rijst in het stoommandje en leg de zalm er boven op.
- Doe de deksel op de stoommand en laat dit voor minimaal 5 minuten stomen - totdat het door en door warm is.
- Neem je stoommand van de pan en schep de rijst en zalm op een bord, of gebruik zoals wij de stoommand ook als bord.
- Mix de zalm en de rijst met een vork nu tot een geheel.
- Drizzle kewpie mayonaise, sriracha en sojasaus over het gerecht en top af met Furikake.8 Serveer met een halve avocado en een zacht gekookt eitje
Serveertip
Serveer in het bamboemandje voor een verrassende twist.