
yakitori kip
Lekker voor op de bbq
Japan

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 40
- Mild
Deze spiesjes heb je vast wel eens gezien bij de all you can eat restaurants. De Yakitori spiesjes. Het gerecht is al méér dan 400 jaar oud. Yaki betekent gegrild en Tori betekent kip. Maar er zijn heel veel verschillende variaties op de Yakitori. Laten we je de makkelijke variant van Yakitori introduceren.

Ingrediënten
- 240 g Bamboe Satéstokjes (30,5 cm)
- 1 eetlepel Barbecuesaus voor Kipspiezen
500 g Kippendijen
Zout
Bereidingswijze voor yakitori kip
- Zet de satéstokjes in een glas water.
- Snijd de kippendijen in blokjes, formaat mag je zelf bepalen.
- Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Grill de spiesjes gaar op de barbecue of grill in de grillpan en lak met een kwastje de stokjes af naar smaak. Hoe vaker je het doet, hoe intenser de smaak.
Serveertip
Serveer tijdens de borrel