
tempura
Knapperig korstje
Japan

- Snack
- 4 personen
- 45
- Mild
Tempura is een Japans gerecht dat meestal bestaat uit zeevruchten of groenten die zijn paneerd en gefrituurd. De meest bekende is de Shrimp Tempura en het is een heel simpel concept. Je kunt in principe van alle groente of vis etc. tempura maken.

Ingrediënten
- 100 g Tempura Paneermix
- 10 eetlepel Maïszetmeel
80 ml Bruisend water / Kraanwater
Groente & Vis naar keuze
Olie, om te frituren
Bereidingswijze voor tempura
- Meng de tempurameel met het bruisend water of gewone kraanwater. Je kunt wat meer meel of water toevoegen als het mengsel te dun of te dik is.
- Snijd de groente en/of vis naar keuze in stukken. Bestrooi dit met maïszetmeel.
- Paneer de groente en/of vis in de tempurameel en frituur dit vervolgens totdat het gaar is.
- Serveer met de tempura saus.
Serveertip
Daarna dippen in een lekkere sojasaus met een beetje suiker