
Surinaamse bami met gedroogde garnalen
bami, maar dan net anders
Indonesië

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 150
- Mild
Surinaamse bami, een populair gerecht uit de Surinaamse keuken wat je ook kan maken met gedroogde garnalen! Makkelijk te bereiden en ook nog eens erg lekker! Het is lekker om komkommer en rode ui op zuur erbij te eten.

Ingrediënten
50 g gedroogde Garnalen
250 g Spaghetti
1 Ui
2 tenen Knoflook
1 Salamblad
Paar takjes selderij
Bereidingswijze voor Surinaamse bami met gedroogde garnalen
- Week de gedroogde garnalen 30 minuten in lauwwarm water. Spoel ze daarna af in een zeef, zodat het minder zoutig is.
- Kook vervolgens de spaghetti. 'Blus' de spaghetti af met koud water zodat de slierten niet aan elkaar blijven plakken.
- Snipper de uien en hak de knoflook heel fijn.
- Verhit in een wokpan de rijstolie en bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.Voeg de garnaaltjes toe en bak deze 5 minuten mee.
- Zet het vuur wat lager en voeg dan de spaghetti toe en schenk de sojasaus erover.
- Voeg het salamblad en de gemberpoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje en meng het geheel goed.
Serveertip
Zodra het geheel goed is gemengd, strooi je er fijngehakte selderij eroverheen