
Peking eend pannenkoekjes
crispy eend met frisse komkommer en lente-ui
China

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 20
- Mild
Peking eend; een bekend gerecht uit China een heeft zijn naam te danken aan de stad Peking. Peking eend heeft in verhouding weining, maar nog steeds genoeg, vlees en een heerlijk krokant velletje. Eend kan in verschillende gerechten gegeten worden, maar wij maken hem vandaag met deze pannenkoekjes.

Ingrediënten
- naar smaak *Wraps v. Pek. eend HAPPY BELLY pk 918g
- naar smaak Hoisinsaus
1 eend
halve komkommer
1 lente ui
Bereidingswijze voor Peking eend pannenkoekjes
- Bak de eend eerst op hoog vuur op het vel. 2/3 minuten. Snijd van te voren de eend al wat in, zodat het reepjes snijden straks makkelijker is en je het vel mooier houdt.
- Draai daarna de eend om en bak ook de andere kant gaar.
- Voor een extra krokant velletje, bak je na een paar minuten de eend nog even op zijn vel.
- Laat de eend even rusten en verwarm de pannenkoekjes in een stoommandje.
- Snijd komkommer en lente ui in dunne reepjes.
- Snijd de eend in dunne reepjes en leg een paar stukjes op een pannenkoekje.
- Leg wat komkommer en lente-ui er op en top af met Hoisinsaus.