
Nuoc Cham
jouw nieuwe lievelings dipsaus
Vietnam

- Bijgerecht
- 6 personen
- 5
- Pittig
Nước Chấm, nuoc cham is een vietnamese dipsaus. Deze kun je combineren met de vietnamese pannenkoek, loempia's, summer rolls. Eigenlijk alles wat je maar wil ;)

Ingrediënten
- 2 eetlepels Vissaus (Healthy Boy)
- 1 peper Gedroogde Chili (Groot)
6 el Water
2 el Suiker
1.5 el limoensap
1 teentje fijngehakte knoflook
Bereidingswijze voor Nuoc Cham
- Meng water en suiker in een kom. Optioneel: Verwarm 1/3 van het water, meng dan om de suiker gemakkelijker op te lossen en voeg dan de rest van het water toe.
- Voeg geleidelijk limoen- of citroensap toe tot je de smaak lekker vindt. Een goede richtlijn is dat het naar limonade / limonade moet smaken.
- Voeg kleine hoeveelheden vissaus toe tot je de smaak lekker vindt. Het moet een beetje sterk van smaak zijn.
- Voeg dan knoflook en gesneden chili toe en dippen maar!