
Marokaanse Kefta Tajine
Kruidige gehaktballetjes van lamsvlees in tomatensaus
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 40
- Mild
Deze Marokkaanse gehaktballetjes van lamsvlees met tomatensaus bereid je in een traditionele kook tajine. De mix van Arabische kruiden zullen uw keuken vullen met een heerlijke aromatische geur!

Ingrediënten
2 Uien, gesnipperd
2 Teentjes knoflook, gesnipperd
450 g Lamsgehakt
4 el Koriander, fijngesneden
4 el Peterselie, fijngesneden
2 tl Zout
4 Eieren
Bereidingswijze voor Marokaanse Kefta Tajine
- Begin met het maken van de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in de (kook)tajine op middelhoog vuur. Voeg uien en knoflook toe en laat dit een paar minuten glazig worden.
- Voeg de tomatenpuree, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,5 tl zwarte peper en de harissa toe. De Harissa maakt de saus wat pittiger, naar eigen smaak mag je dus wat meer of minder toevoegen. Dek de tajine af en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe even doorroeren.
- Terwijl de tomatensaus kookt, kun je aan de gehaktballetjes beginnen. Neem een grote kom en meng het lamsgehakt, 1 ui, 2 el koriander, 2 el peterselie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 0,5 tl zwarte peper, 1 tl zout en 0,25 tl kaneel door elkaar en kneed het tot een mooie massa. Rol vervolgens kleine gehaktballetjes.
- Verdeel de gehaktballetjes in de tajine en laat ze nog 10 minuten meekoken.
- Neem de deksel van de tajine, voeg de eieren toe en laat deze weer 5 minuten meekoken met gesloten deksel.
Serveertip
Garneer met wat gesneden peterselie en serveer vervolgens met knapperig Turks brood!