
Madras Curry
Indiaas currygerecht met biefreepjes
India

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Medium
Madras Curry is een mix van kruiden en specerijen die ontstaan is in het zuiden van India, vernoemd naar de stad Madras (huidig: Chennai). De naam ‘Madras Curry’ wordt niet gebruikt in India, maar is opgericht door restaurants in Groot-Brittannië. Madras Curry kan vegetarisch bereid worden of met vlees. De oorsprong van dit gerecht komt uit de Hindoe cultuur, waar traditionele recepten vegetarisch bereid worden. Wij vinden het net wat lekkerder met malse reepjes biefstuk!

Ingrediënten
1 Ui in halve ringen gesneden
2 Aardappelen in blokjes gesneden
3 Tomaten in plakjes gesneden
250 g Biefstuk in reepjes gesneden
150 g Witte kool in plakjes gesneden.
Bereidingswijze voor Madras Curry
- Zet een pan met kokend water op en kook de rijst in circa 12 minuutjes gaar. Giet vervolgens de rijst af en zet deze aan de kant.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de biefreepjes kort. Schep de reepjes uit de pan en laat het vlees even rusten (behoud van smaak en sappigheid).
- Roerbak in het achtergebleven kookvocht de ui, aardappelblokjes, tomaat en kool voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg vervolgens de linzen toe.
- Voeg nu de Madras Curry pasta toe aan de groente en zet de pan op een laag vuur. Laat de groenten in circa 5 minuten gaar worden.
- Voeg tenslotte de biefreepjes toe en naar eigen smaak een beetje zout en peper.
- Serveer de Madras curry met Basmatirijst.