
Kip met vier Thaise sauzen
Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt…
Thailand

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 15
- Mild
Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven.

Ingrediënten
300 g Kipfilet, in reepjes gesneden
1 tl Witte peper
1 tl Suiker
2 Lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden
6 takjes Koriander, fijngesneden en de bovenste blaadjes om te marineren
Bereidingswijze voor Kip met vier Thaise sauzen
- Meng de 4 sauzen in een kommetje. Leg de kipreepjes in een schaal en meng deze met de saus, witte peper en 1 el rijstolie. Laat de kip minimaal 5 minuten marineren.
- Kook intussen 200 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is, zet het vuur laag.
- Voeg de suiker, een eetlepel gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe aan het gerecht.
Serveertip
Serveer het gerecht op een schaal en garneer met korianderblaadjes en wat gebakken knoflook naar smaak. Serveer met de rijst en een frisse salade.