
Kip met spinazi en Garam Masala
Zachte Indiase curry
India

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Medium
In India worden in gerechten vaak complexe kruiden- en specerijenmengsels verwerkt. In dit gerecht maak je vooraf twee bakjes met kruiden die je op het juiste moment toevoegt met als resultaat een zachte Indiase curry met kip en spinazie in een milde kruiding.

Ingrediënten
- 1 kaneelstokjes Pure Ghee Boter
- 2 laurierblad Dalchini (Kaneelstokjes)
- 2 theelepel Kruidnagels (Heel)
- 2 theelepel Jeera / Komijn (Poeder)
- 6 kruidnagels Laurierblad
- 2 theelepel Knoflookpuree
- 2 theelepel Koriander / Dhania (Poeder)
- 2 theelepel Haldi (Kurkuma) Poeder
- 2 theelepel Chilipoeder (Extra Scherp)
- 2 theelepel Garam Masala Aromatische Kruiden
400 g Kipfilet, in blokjes
Zout & peper
400 g Verse spinazie
4 Medium uien, in halve ringen
4 Tomaten, ontveld en in stukjes
300 g Basmati rijst
Bereidingswijze voor Kip met spinazi en Garam Masala
- Bestrooi de kip met peper en zout en zet even opzij.
- Blancheer de spinazie circa 1 minuut in kokend water en laat deze even uitlekken. Hak de spinazie vervolgens grof.
- Snipper de uien en snij de tomaten in partjes.
- Verwarm 4 el ghee in een braadpan en bak hierin het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het komijnpoeder op middelmatig vuur tot er aroma vrijkomt.
- Voeg de uien toe en bak deze gedurende vijf minuten tot ze zacht zijn. Laat de gember- en knofl ookpuree 1 minuut meebakken.
- Voeg het korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en tomaten toe. Bak 3 minuten mee totdat het een saus wordt. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te dik blijft..
- Kook de basmati rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Schep de kipblokjes door de saus en laat deze 20 minuten mee sudderen totdat ze gaar zijn.
- Haal de laurierblaadjes en de kaneelstokjes uit de saus. Voeg de gehakte spinazie toe en warm de saus even door. Bestrooi met de garam masala.
Serveertip
Serveer de curry met de basmati rijst en mango chutney.