
Gyoza
Onze favoriete dim sum
Japan

- Voorgerecht
- 8 personen
- 60
- Mild
Gyoza, ook wel de Japanse dumpling (een dun deegvelletje gevuld met eindeloze opties), is een heel erg populaier gerecht overal ter wereld! Ook zo benieuwd? Maak nu je eigen Gyoza!

Ingrediënten
- 3 theelepels Shoyu Sojasaus (Healthy Boy)
- 7 stuks Waterkastanjes
- 3 theelepels Oestersaus
- 1/2 theelepel Sesamolie
- 1 pakje *Deegvel Gyoza HAPPY BELLY pk 300g
- 1 eetlepel Maïszetmeel
- 3 eetlepels Rijstolie
- naar smaak Rijstazijn
5 Lente-ui: grof gehakt
3 bladeren van een Savooiekool
2 cm Gember fijngehakt
2 teentjes knoflook
2 theelepels Saké
snufje zout
200 g varkens- of kippengehakt.
Bereidingswijze voor Gyoza
- Combineer de lente-ui, savooiekool, gember en knoflook in de keukenmachine. Laat het fijn malen en voeg dan de waterkastanjes toe. Deze niet helemaal fijn malen, de waterkastanjes zorgen voor de crunch. Voeg dan de sojasaus, oestersaus, sake, sesamolie en een snufje zout toe. Zet de keukenmachine weer aan zodat het geheel mengt.
- Meng dan het gemalen mengsel en het verkansgehakt of kipgehakt in een kom (niet in de keukenmachine).
- Zet een kommetje water klaar. Strooi de maiszetmeel op een bord. Begin dan met het vouwen van de gyoza.
- Pak een gyozavel en 1 volle theelepel vulling en leg de vulling in het midden van het gyozavel. Maak je vinger nat, en bevochtig de randen van het gyozavel zodat het de randen makkelijker dicht plakken. Breng de uiteindes van het vel naar elkaar en druk deze goed tegen elkaar aan en maak er een paar kleine vouwen in. Je zorgt er eigenlijk voor dat de vulling goed is verpakt en leg deze dan op het bord. Ga door totdat de vulling op is of er geen vellen meer zijn.
- Dan kunnen we de gyoza's bakken. Verhit 1 el rijstolie in een koekenpan en bak de gyoza aan één kant totdat ze goudbruin zijn. Voeg dan een scheutje water toe en leg de deksel op de pan zodat de gyoza's gaar stomen. Ga door totdat je alle gyoza's hebt gebakken en je kunt ze serveren.
Serveertip
Serveer met een sausje naar smaak. Vaak wordt het geserveerd met donkere rijstazijn