
gebakken noodles met groene asperges
Een verrassende variant op de traditionele rode curry
Thailand

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Medium
Dit heerlijke rijstnoedelgerecht is een perfect gerecht voor vegetariërs! Je kunt volop variëren door ook andere verse groenten toe te voegen.

Ingrediënten
- 150 g Rijststicks 3 mm (M)
- 1 eetlepel Rode Currypasta
- 2 eetlepel Rijstolie
- 2 eetlepels Lichte Sojasaus
100 g Kleine groene asperges, gesneden in schuine stukjes van 2 cm
150 g Tofu, in blokjes
2 cm Gemberwortel, geschild en gesnipperd
Bereidingswijze voor gebakken noodles met groene asperges
- Kook de groene asperges 2 minuten in kokend water met een beetje zout en giet ze vervolgens af.
- Breng nogmaals 2 liter water aan de kook, zet het vuur uit en laat de rijstnoedels 3 minuten wellen in het warme water. Giet ze vervolgens af.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de tofu enkele minuten, totdat deze mooi goudbruin is.
- Voeg nu de gemberwortel, asperges en de currypasta toe aan de wok en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
- Voeg tenslotte de sojasaus en de noedels toe en schep het geheel goed door elkaar. Eventueel naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.
- Eventueel serveren met een frisse groene salade.
Serveertip
De tofu kan ook vervangen worden door kipfilet blokjes.