
gang jued
Pittige Thaise Groentesoep
Thailand

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 35
- Pittig
Gang Jued is voor ons een vrij onbekend gerecht. Het is een heerlijke vegetarische soep, Het is een lichte, gezonde, pittige soep wat vaak wordt gemaakt als opkikker, om je gezondheid een boost te geven.

Ingrediënten
- 15 pepers Gedroogde Spaanse Pepers Zonder Steel
- 1 theelepel Rode Miso Soeppasta
- 900 ml Bouillonpoeder Groente
- 2 eetlepels Lichte Sojasaus
8 Knoflooktenen
0,5 tl Zout
2 Sjalotten, gesnipperd
400 g Romaine Sla250 g Venkel200 g Champignons200 g stevige Tofu150 g Rucola50 g Munt20 g Peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze voor gang jued
- Chilipasta
- Week de chili's 30 minuten in een kom met kokend water. Giet af, dep ze droog en hak ze fijn.
- Stamp de knoflook en het zout in een vijzel fijn.
- Voeg de citroengras, sjalotten, miso en chili toe en stamp allemaal fijn totdat het een pasta is. Soep
- Giet de bouillon in een pan en kook op hoog vuur.
- Roer de sojasaus en chilipasta erdoor. Voeg romaine sla, venkel en champignons toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de tofu toe en kook dit nog 2 minuten.
- Voeg dan de rucola, munt en peterselie toe en laat het nog 2 minuutjes doorkoken en je soep is klaar.
Serveertip
Top af met frisse munt