
Crispy Spicy Edamame
Spice up your Edamame
Aziatische mix

- Snack
- 4 personen
- 30
- Medium
We kennen edamame natuurlijk allemaal wel als de boontjes die je vaak bij de sushi bestelt. De frisse, groene boontjes met wat zout eroverheen gestrooid, die je één voor één uit zijn jasje plopt. Maar wist je dat Edamame ook heerlijk is als crispy snack? Dat vraagt iets meer werk dan alleen zout strooien, maar dan heb je wel een heerlijke snack voor bij jouw Aziatische borrel. En eignelijk, zoveel werk is het nu ook weer niet.

Ingrediënten
1 theelepel olijfolie
zout en peper naar smaak
Optioneel: knoflook of andere specerijen
edamame
crispy chili oil
Bereidingswijze voor Crispy Spicy Edamame
- Pel de Edamame en leg de losse edamameboontjes in een overschaal
- Voeg een eetlepel crispy chili oil toe en een theelepel olijfolie
- Rasp de Parmezaanse kaas over de boontjes
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Optioneel kan er nog knoflook worden toegevoegd of andere kruiden en specerijen naar smaak.
- Meng als goed door en zorg dat alle boontjes een laagje van alle ingrediënten hebben.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde over op 200 graden.
- Afhankelijk van de oven gaan de boontjes 25 - 35 minuten in de oven.
- Schep de boontjes af en toe een beetje om.
- Haal de boontjes uit de oven en laat ze iets afkoelen - hierdoor worden ze ook knapperiger.Ready to serve!