
Duo van matcha- en witte chocolademousse
Duo van matcha- en witte chocolademousse
Aziatische mix

- Nagerecht
- 10 personen
- 60
- Mild
Zet je smaakpapillen schrap voor een duo van matcha- en witte chocolademousse! Dit is het dessert waarvan je niet wist dat je het nodig had. Een zachte, romige mix van de rijke smaak van witte chocolade met de subtiele, aardse tonen van matcha. Een echte traktatie voor je zintuigen!

Ingrediënten
- 1 el Groene Thee Matcha
- 150 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
- 2 eidooiers
- 100 ml melk
- 500 ml slagroom
- 3 el witte bastard suiker
- +- 500 gr vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen of aalbessen
Bereidingswijze voor Duo van matcha- en witte chocolademousse
- Start met het verwarmen van de melk in een pannetje. Let op: het hoeft niet te koken! Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de warme melk toe aan het eidooiermengsel, en wees voorzichtig, je wilt geen scrambled eggs!
- Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg de gehakte witte chocolade toe aan de ene helft en zet deze terug op een laag vuurtje tot de chocolade smelt. Haal dan van het vuur en laat beide mengsels afkoelen tot kamertemperatuur.
- Nu komt de matcha magic! Klop 250 ml slagroom op met 2 eetlepels suiker en een eetlepel matcha poeder. Vouw dit voorzichtig door het afgekoelde mengsel zonder chocolade. Denk zachte golven, geen wilde stormen.
- Klop 250 ml slagroom met 1 eetlepel suiker en vouw dit voorzichtig door het door het chocolademengsel.
- Geduld is een schone zaak: zet beide mousses minstal 6 uur (of idealiter een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
- Serveer de mousses in mooie coupes of op een bord, aangevuld met vers rood fruit, munt en geraspte witte chocolade.
Serveertip
Om dit dessert helemaal af te maken, serveer met een glas sprankelende champagne of een frisse Riesling. De bubbels en de zoete fruitigheid van de wijn zullen perfect samengaan met de rijke mousse. Voor een non-alcoholische twist, kies een koud geserveerde matcha latte of een frisse citroenlimonade. Cheers!