
Banh mi met buikspek
De koning van de streedfoods
Vietnam

- Hoofdgerecht
- 1 persoon
- 30
- Mild
Ontdek de heerlijke smaken van Vietnam met dit eenvoudige recept voor Banh Mi met buikspek! Deze populaire Vietnamese streetfood-sandwich combineert smaakvolle speklappen met knapperige groenten en een vleugje pittigheid. Een culinair avontuur in enkele stappen!

Ingrediënten
- tl Citroengras Poeder
- 3 eetlepels Vissaus
- 2 eetlepels Sojasaus
- 2 eetlepels Bruine Rijstazijn
- 2 eetlepels Sesamolie
Stokbroodje
2 speklappen
Koriander
75 g geraspte wortelen
0,5 rode ui in fijne ringen gesneden
2 el suiker
1 tl zout
75 g komkommer in repen gesneden
2 tl bruine suiker
Jalapeno ringen
2 el mayonaise
2 eetlepels knoflook en gember puree
Bereidingswijze voor Banh mi met buikspek
- Begin met het mengen van de azijn, de suiker en het zout. Verwarm tot de suiker is opgelost. Meng de vloeistof half met de wortel, half met de ui. Laat minstens 2 uur intrekken. Langer kan ook.
- Maak nu de marinade voor de speklappen. Meng de bruine suiker, citroengras, vissaus, sojasaus, sesamolie, knoflook puree en gember puree. Zet aan de kant.
- Bak de speklappen tot de gewenste garing en voeg op het laatst de marinade toe. Laat even indikken.
- Begin nu met het beleggen van het broodje. Smeer aan beiden kanten een eetlepel mayonaise. Beleg met komkommer, ingelegde wortel en rode ui (laat goed uitlekken), speklappen, jalapenos en koriander. Eet smakelijk!
Serveertip
Je kunt ook varkensschouder of kippendij gebruiken in plaats van speklappen.