
bamisoep met asperges
Thaise maaltijdsoep met noedels, asperge en krab.
Thailand

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 20
- Mild
Iedereen die wel eens in Thailand op vakantie is geweest, zal het wel eens geproefd hebben. Bamisoep is in Thailand op iedere hoek van de straat te krijgen, in vele varianten. Het is een lekker licht gerecht, en daardoor ideaal voor de lunch. Bovendien is Bamisoep binnen een mum van tijd klaar! Wij hebben een leuke variant met asperges, maar je kunt eigenlijk elke groene groente toevoegen die je maar wilt!

Ingrediënten
- 100 g Pancit Canton Noedels
300 g groene asperges, in stukjes gesneden
500 ml Groentebouillon (1 blokje)
1 blikje krab, uitgelekt
3 Lente-uitjes, in schuine plakjes gesneden
Bereidingswijze voor bamisoep met asperges
- Kook de Asperges totdat ze gaar zijn en snij ze in stukjes.
- Verhit de groentebouillon en kook hierin de bamisoep noedels circa 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
- Laat de krab uitlekken en voeg vervolgens zowel de krab als de asperges toe aan de soep.
- Voeg als laatste naar smaak vissaus (circa 0,5 el) toe en kook het geheel nog 2 minuutjes. Je Bamisoep met asperges is klaar, eet smakelijk!
Serveertip
Garneer de bamisoep met ringetjes lentui.