
Aziaitische vis tartaar
Zeebaars | Miso | Bokchoy | Citrus
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 60
- Mild
Robin van de Bunt, chef-kok van Restaurant De Leuf* heeft 16 februari live op Facebook en Instagram dit overheerlijke gerecht gekookt. Durf jij het aan om het gerecht zelf te maken? Klik hier voor de video en zie stap-voor-stap hoe Robin dit sterrengerecht bereidt!

Ingrediënten
- 400 g Witte Miso Soeppasta
- 8 g Wit Agar Agar Poeder
- 100 g Hon Mirin Kookwijn 14%
- 500 ml Lichte Sojasaus
300 g Zeebaars
400 g Water
50 g Poedersuiker
Gepofte rijst
1 Bokchoy
13 g Limoensap
2 Eiwitten
1 Teen knoflook
1 Scheut Yoghurt
500 ml Zonnebloemolie
1 Limoen
1 Citroen
40 g Citroensap
285 g gembersiroop
150 g yuzu sap
Bereidingswijze voor Aziaitische vis tartaar
- Bereid de Bokchoy voor.Leg een klein stukje bokchoy weg voor de afwerking later en snijd 3 grote bladeren bokchoy in kleine stukjes. Deze wordt straks gemarineerd met 100 g gembersoja lak, 25 g oestersaus en 13 g limoensap. Meng het mengsel ook al en zet dit aan de kant. Miso crème.
- Mix 2 eiwitten, een scheutje sushi azijn, 10 gr miso, een scheutje yoghurt en een teen knoflook stap voor stap met een handmixer en monteer dit op met zonnebloemolie totdat je een mooie crème krijgt. Citrus vinaigrette
- Mix 100 gr sushi azijn, 150 gr zonnebloem olie, 35 gr gembersiroop, limoenrasp, citroenrasp en 40 gr citroensap goed samen
- Haal de gepekelde zeebaars uit de koeling, spoel deze licht af en snijd deze in plakjes.
- Pak je garneerring of een ander rond en open hulpmiddel en stapel hierin alle ingrediënten. Plaats je garneerring op het bord en volg de onderstaande stappen:
- - Bedek de bodem met de gepekelde zeebaars, snijd bij waar dit nodig is zodat de bodem geheel bedekt is. Stamp dit zachtjes aan.
- - Lak de zeebaars met de Yuzulak met het gebruik van een kwastje.
- Lak de bokchoy met de oestersaus. En leg deze op de zeebaars.
- De volgende de laag is de rice crisps of gepofte rijst, stamp deze weer zachtjes aan met het stampertje.
- Verwijder langzaam de garneerring.
- Voeg de crème toe, indien mogelijk met een spuitzak.
Serveertip
- Leg een mini bokchoy blaadje van je eerder gebruikte bokchoy midden op het gerecht.