
Aziatische Nacho's
Dé Mexicaanse snack met een Aziatische twist!
Aziatische mix

- Snack
- 2 personen
- 30
- Medium
Nacho’s! We serveren het graag tijdens feestjes, filmavondjes en borrels. Uiteraard kan er op Nacho Day ook geen overheerlijk nachorecept ontbreken en uiteraard geven wij een Aziaitische twist aan dit Mexicaanse gerechtje. In deze vegetarische nachoschotel spelen Kimchi en Gochujang de hoofdrol.
Maken is heel eenvoudig en je zet écht een heerlijke en vernieuwende variant van nacho’s op tafel. The key naar perfecte nacho’s is stapelen – dus een laagje nacho chips – toppings – chips – toppings. Zo krijgen alle chippies een heerlijk coating van de topping en eet je aan het eind niet alleen maar droge chips!

Ingrediënten
150 g rode kool gesnipperd
1 lente-ui
paar takjes koriander
1 rode peper
200 g geraspte kaas
125 ml sour cream
Bereidingswijze voor Aziatische Nacho's
- Snijd de kimchi, rode kool, peper, lente-ui in kleine stukjes en ringetjes.
- Voeg de sour cream en Gochujang samen.
- Verdeel een laagje chips over een ovenvaste schaal. Strooi de helft van de toppings en de kaas eroverheen. Lepel ook al wat van je Gochujang mengsel er op. Herhaal dit proces nog een keer of totdat je ingrediënten op zijn.
- Zet dit nu 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Prak eventueel een avocado en roer hier wat chilivlokken doorheen voor extra spice.
- Top af met ringetjes lente-ui en koriander. Drizzle ook wat Sriracha erovergeen
- Voor extra crunch, smaak en "Asian Feels": verkruimel je ook wat zeewier in tempura eroverheen.
- Serveren en dippen maar!
Serveertip
Je kunt de Gochujang ook vervangen door Sriracha.