
Tomatensmaak soepbasis voor hotpot
Eenvoudige tomatensmaak soepbasis
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
Op zoek naar een heerlijke soepbasis voor je hotpot? Deze tomatensoeppbasis is perfect voor een gezellige avond. Met verse tomaten en aromatische kruiden biedt het een verwarmende smaak zonder te pittig te zijn, waardoor het ideaal is voor iedereen. Probeer het recept meteen!

Ingrediënten
- 950 ml Kippenbouillon Poeder
- 2 eetlepels Lichte Sojasaus Superior
- 1-2 eetlepels (optioneel voor extra pittigheid) Chili Olie Met Gefermenteerde Sojabonen
4 tomaten, in blokjes
1 ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel suiker
2 cm stuk gember, in plakjes
lente-ui, ter garnering
240 ml water
Bereidingswijze voor Tomatensmaak soepbasis voor hotpot
1. Begin met het voorbereiden van de ingrediënten: Snijd de tomaten in blokjes, de ui in dunne plakjes, pel de knoflook en plet de teentjes, en snijd de gember in plakjes.
2. Voeg de tomaten, bouillon, water, ui, geplette knoflook, sojasaus, suiker, chili-olie (als je van wat extra pit houdt) en gember toe in een grote pan of pot.
3. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je de soepbasis 20-30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de tomaten goed gaar worden.
4. Als je een gladder soepbasis wilt, kun je de soep door een zeef gieten om de vaste ingrediënten te verwijderen. Dit is echter optioneel, afhankelijk van je voorkeur.
5. Nu is de soepbasis klaar! Zet de pot op tafel en voeg je hotpot-ingrediënten toe.