
Koriander-limoen dipsaus
Frisse hotpot dipsaus
Aziatische mix

- Bijgerecht
- 4 personen
- 5
Op zoek naar een frisse en verfrissende dipsaus voor je hotpot? Deze Koriander-Limoen dipsaus is precies wat je nodig hebt! Het biedt een heerlijke afwisseling van de meer bekende dips, met een pittige en frisse twist. Makkelijk te maken en ideaal om je maaltijd net dat beetje extra te geven!

Ingrediënten
- 4 eetlepels Lichte Sojasaus Superior
Sap van 1 limoen
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 theelepel fijngehakte rode peper (optioneel)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel geraspte gember
Bereidingswijze voor Koriander-limoen dipsaus
1. Begin met het voorbereiden van de ingrediënten: Snijd de koriander fijn, hak de knoflook en rode peper (indien gebruikt) in kleine stukjes, en rasp de gember. Pers de limoen uit om het sap te verkrijgen.
2. Meng in een kom de sojasaus, limoensap, fijngehakte koriander, rode peper, knoflook en geraspte gember goed door elkaar. Roer alles goed door totdat de smaken zich goed vermengen.
3. Proef de dipsaus en pas eventueel de smaak aan door extra limoensap of sojasaus toe te voegen, afhankelijk van hoe fris of zout je de saus wilt hebben.
4. Zet de dipsaus een paar minuten in de koelkast om de smaken verder te laten intrekken, of serveer meteen bij je hotpot.