
Kip marinade
Koreaanse BBQ
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 15
Zin in een vleugje Korea bij je volgende BBQ? Deze marinade geeft je kip precies de juiste mix van zoet, hartig en een tikje pit. Met smaken als sojasaus, sesamolie en gember haal je de Koreaanse grillervaring gewoon naar je eigen keuken. Perfect voor een avond samen genieten van een Korean BBQ!

Ingrediënten
8 eetlepels suiker
1/2 theelepel zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 ui, fijngesneden
1 theelepel geraspte gember
Bereidingswijze voor Kip marinade
1. Meng in een kom de sojasaus, suiker, rijstwijn, sesamolie, zwarte peper, fijngehakte knoflook, gesnipperde ui en geraspte gember. Roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
2. Leg de kip in een grote schaal of zak en giet de marinade erover. Zorg dat alle stukken kip goed bedekt zijn. Zet de kip minimaal 2 uur in de koelkast, en voor de beste smaak laat je het een hele nacht marineren.
3. Grill de kip op de Korean BBQ tot het vlees gaar is en een mooie bruining heeft. Keer de kip regelmatig voor een gelijkmatige garing en kleur.
4. Serveer direct en geniet van deze heerlijk gekruide Korean BBQ-kip!