
Gemarineerde buikspek
Super eenvoudige Korean BBQ-marinade
Aziatische mix

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 45
Deze gemarineerde buikspek is een absolute must voor elke Korean BBQ-liefhebber. Het is een snel en eenvoudig recept dat zorgt voor heerlijk smaakvol vlees met een perfecte balans van pittig en zoet.

Ingrediënten
- 1 1/2 eetlepel Chillipasta Gochujang
- 2 theelepels Pikante Rode Chilipoeder
- 2 theelepels Ayuko Mirin saus 150 ml
- 1 theelepel Bruine Rijstazijn
- 1 theelepel Sesamolie
- 1 theelepel Lichte Sojasaus Superior
450 g buikspek, in gewenste grootte gesneden
6 teentjes knoflook, fijngesneden
1/4 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels suiker
2 theelepels pruimensiroop
1/4 theelepel zwarte peper
1 middelgrote ui, in plakjes
3 lente-uitjes, grof gehakt
Bereidingswijze voor Gemarineerde buikspek
1. Begin met het fijnsnijden van de knoflook, ui en lente-ui. Zorg ervoor dat de ui in dunne plakjes wordt gesneden, en de lente-ui in grove stukken.
2. Meng in een grote kom de gochujang, gochugaru, knoflookpoeder, sojasaus, suiker, mirin, pruimensiroop, rijstazijn, zwarte peper en sesamolie. Roer alles goed door totdat de suiker volledig is opgelost en je een gladde marinade hebt.
3. Voeg de gesneden knoflook, ui en lente-ui toe aan de marinade en meng het geheel goed door.
4. Snijd het buikspek in de gewenste grootte en voeg het toe aan de marinade. Zorg ervoor dat elk stuk vlees goed bedekt is met de marinade.
5. Dek de kom af en zet de gemarineerde buikspek minstens 30 minuten in de koelkast, maar voor de beste smaak kun je het ook een nacht laten marineren.
6. Haal het gemarineerde buikspek uit de koelkast en grill of bak het op je Korean BBQ totdat het vlees lekker gaar is en een mooi kleurtje heeft.
7. Serveer de gemarineerde buikspek direct en geniet van de heerlijke, pittig-zoete smaak!