Galbi

Heerlijke Korean BBQ-marinade

Aziatische mix

Galbi
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30
Galbi

Ingrediënten

- 8 eetlepels Ayuko Mirin saus 150 ml

- 1 1/2 eetlepel Sesamolie

- 120 ml Lichte Sojasaus Superior

1,5 kg short ribs, 1/4 duim in plakjes

10-12 teentjes knoflook, gepeld

1 middelgrote appel of Koreaanse peer, gepeld en in blokjes

1 middelgrote ui, in blokjes

4 eetlepels suiker

4 eetlepels honing

1 theelepel zout

Bereidingswijze voor Galbi

1. Begin met het weken van de short ribs in koud water voor 15-20 minuten. Spoel ze daarna goed af, verwijder eventuele onzuiverheden en dep ze droog met een keukenrol. Dit helpt om het vlees lekker mals te maken.

2. Meng in een blender of keukenmachine de knoflook, appel (of Koreaanse peer), ui, sojasaus, mirin (of sake/Shaoxing-wijn), suiker, honing, sesamolie en zout. Mix alles tot een gladde marinade.

3. Leg de short ribs in een grote kom of zak en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat alle ribben goed bedekt zijn. Dek de kom af of sluit de zak en laat de ribs minimaal 6 tot 8 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur zelfs een hele nacht voor de beste smaak.

4. Na het marineren kun je de ribs grillen of roosteren totdat ze gaar zijn. Geniet van deze heerlijke Koreaanse galbi!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 20
Aubergine curry
  • Snack
  • 3 personen
  • 60
Scallion Pancakes
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 30
Jackfruit Taco's
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30
Asian Loaded Kimchi Fries
  • Snack
  • 2 personen
  • 60
Japanse Korokke
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 35
Indiase Linzensoep

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.