
Miso Ramen met kip
Miso Ramen met kip, paksoi en eieren
Japans

- 20 min
Deze heerlijke, sterke, smaakvolle miso ramen zet je in een handomdraai op tafel en zijn een vullende en voedende maaltijd, zelf tijdens dagen waarop je niet veel zin of tijd hebt om in de keuken te staan.

Ingrediënten
- 2 bundeltjes Ramen Noedels
- 100 ml Rode Miso Gerijpt
1 paksoi
2 eitjes
1 L water
2 kipfilet, gepaneerd
lente-ui en rode peper ter garnering
Bereidingswijze voor Miso Ramen met kip
- Breng 1 liter water aan de kook en voeg hier de miso bouillon pasta aan toe. Houd 1 deel misopasta op 10 delen water aan voor de lekkerste smaak. Houd je van een iets mildere smaak? Voeg dan iets meer water toe.
- Laat deze bouillon kort koken en kook in de tussentijd ook de ramen noodles gaar. Voeg de laatste 2 minuutjes paksoi toe aan de noodles en kook deze mee gaar.
- Bak de kip goed gaar en snijd deze in dunne plakjes.
- Pocheer een eitje of zorg voor een zacht gekookt eitje dat je lekker kunt serveren.
- Doe de noodles in een fijne kom en voeg hier de bouillon aan toe. Leg de paksoi, kip en het eitje mooi op de noodles en top af met lente ui en rode peper
Serveertip
vervang de kip voor krokante tofu, beef of tempura garnalen