
Japanse sesamsaus
Gome dare
Japan

- Bijgerecht
- 2 personen
- 15
- Mild
Een heerlijke sesam saus die je bij verschillende gerechten kunt gebruiken. Salade dressings, Shabu Shabu dispsaus, poké bowl dressing, noedelsaus zijn slechts enkele voorbeelden hoe je Goma dare kan gebruiken. De zelfgemaakte Japanse sesam saus kun je lichtdicht afgesloten een week in de koelkast bewaren.

Ingrediënten
- 0,5 theelepel Hon Mirin Kookwijn 14%
- 15 ml Sojasaus
- 15 ml Sesamolie
- 3 eetlepels Geroosterde Witte Sesamzaden
- 15 ml Bruine Rijstazijn
0,5 tl (riet) Suiker
Bereidingswijze voor Japanse sesamsaus
- Rooster de sesamzaadjes op matig vuur in een droge koekenpan. Schud af en toe, zodat ze niet aanbranden. Zet het vuur uit wanneer alle sesamzaadjes een lichtbruine kleur hebben. Haal ze direct uit de pan om te voorkomen dat ze verder gaan garen. Laat de sesamzaadjes vervolgens afkoelen. Maal daarna de sesamzaadjes in een vijzel tot pasta.
- Doe de sesampasta (ongeveer 2 eetlepels) hierna in een kom. Meng hierin de rest van de ingrediënten. Voeg als laatste de Japanse mayonaise toe. Afhankelijk van de gewenste dikte kun je 2 tot 3 eetlepels mayonaise erdoor mengen.
Serveertip
Gebruik de Japanse sesam saus voor de Sesam kip salade .