
Indiase Korma Curry
Een heerlijke en snelle variant op de traditionele curry
India

- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 25
- Mild
Korma curry is een traditioneel, mild Indiaas recept wat sterk beïnvloed is door kookstijlen uit Perzië en Afghanistan. Korma kom oorspronkelijk uit het nooden van India en betekent stoven. Dit licht gekruid gerecht is mild van smaak en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen of voor hen die graag van minder pittig houden.

Ingrediënten
2 el rozijnen
150 g volvette yoghurt
1/2 tl zout
1/4 tl Cayennepeper
1/2 tl verse koriander in plakjes
300 g lamsbout zonder been: in blokjes gesneden
Bereidingswijze voor Indiase Korma Curry
- Breng 300 ml water aan de kook met een beetje zout en kook de rijst circa 10 minuten. Laat de rijst vervolgens nog 5 minuutjes nagaren in de pan.
- Spoel de rozijnen af met heet water en meng deze door de rijst.
- Meng de yoghurt met het zout, de peper en de koriander.
- Verhit nu de olie in een kleine braadpan en schroei het lamsvlees op hoog vuur snel dicht.
- Voeg nu de korma curry kruidenpasta toe en laat op een laag vuur het geheel in circa 15 minuten gaar sudderen.
- Serveer de Indiase korma curry het lamsvlees met de rijst en de yoghurt-dip.
Serveertip
Lekker met een komkommersalade!