
Gua Bao met Vlindergarnalen
Een bao bun met gepaneerde garnalen en spicy mayo
Taiwan

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 30
- Medium
Het Taiwanese 'open broodje'. Hier zijn veel variaties op en één van die variaties is met deze heerlijke vlindergarnalen. Simpel en heel erg lekker!

Ingrediënten
- 4 eetlepels Sriracha Mayo
- 4 eetlepels Geroosterde Zwarte Sesamzaden
300 g rode kool in plakjes gesneden
8 radijsjes
zout naar smaak
2 el limoensap
Bereidingswijze voor Gua Bao met Vlindergarnalen
- Maak eerst de coleslaw: meng de kool met de radijsjes in een kom. Voeg wat zeezout en 1 el rijstazijn toe en schep om.
- Maak de vlindergarnalen volgens aanwijzing op de verpakking.
- Stoom ondertussen de gua bao broodjes gaar (dit duurt circa 8-12 minuten).
- Meng de sriracha mayo met de sesamzaadjes en het limoensap in een kommetje.
Serveertip
Serveer de gua bao met daarin de garnalen, wat sriracha mayo en de coleslaw en garneer evt. met koriander en lente-ui