
Beef Kare Kare
een smaakvol Filipijns stoofgerecht
Filippijnen

- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 90
- Mild
Beef Kare Kare is een stoofpotje met pindasaus dat wordt geserveerd met bagoong (garnalenpasta). De naam Kare-Kare komt van het woord "Kari" of "Curry", wat een beetje vreemd is, want dit gerecht lijkt niet op de curry zoals wij hem kennen. Er zijn veel verhalen over het ontstaan van dit gerecht, maar één onderdeel dat altijd terugkomt is dat dit gerecht uit Pamganga komt, de culinaire hoofdstad van van Filipijnen.

Ingrediënten
- 1 pakje Pindasausmix Kare-Kare
1 kg kippendijen
120 ml water
3 teentjes knoflook
snufje zout
2 el olie
2 middelgrote tomaten
1 lente-ui in ringen
Bereidingswijze voor Beef Kare Kare
- Snijd het rundvlees in blokjes en kook het in 1-2 uur in water gaar. Voeg tussendoor water toe als dit nodig is om het vlees gaar te laten worden. Vervolgens blijft er bouillon over, zet deze opzij.
- Doe olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg het gekookte rundvlees en de Kare-Kare mix toe. Voeg vervolgens de overgebleven bouillon toe, roer het goed door en laat dit 2 minuten sudderen.
- Voeg nu de aubergine en snijbonen toe. Laat dit 3 minuten mee sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat de saus aan de pan blijft kleven.
- Voeg de pak choi toe en laat nog 2 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.
Serveertip
Serveer met bangoong alamang (garnalenpasta) en gestoomde rijst.
Je maakt dit en nog 3 andere heerlijke Filipijnse gerechten met de producten uit onze Filipijnse maaltijdbox!